Hur du kan bli av med bukfett genom kost?
Vi alla är nog vid det här laget väl medvetna om att en hälsosam kost och regelbunden träning är viktiga faktorer för att öka fettförbränningen i kroppen och därmed bidra till viktminskning och förbättrad hälsa. Dessutom finns det vissa typer av koster som sägs vara mer fördelaktiga än andra när man strävar efter att bli av med bukfett genom kost. En sådan kost är mild ketogen kost som är särskilt effektiv för förbränning av bukfett.

Vad är mild ketogen kost?

Ketogen kost definieras som en strikt variant av LCHF (Low Carbs High Fat) och innebär helt enkelt att man äter minimalt med kolhydrater och desto mer fett. Dessutom är intaget av protein mer begränsat i en ketogen kost jämfört med LCHF. Benämningen ”ketogen kost” kommer från den påverkan som denna kost har på kroppen; den försätter nämligen kroppen i något som kallas för ketos. Ketos innebär i sin tur att kroppen börjar producera ketoner, vilket är ett alternativt bränsle för kroppen när den inte har tillgång till glukos från kolhydrater eller protein. Dessa ketoner produceras av fett i levern, vilket innebär att din fettförbränning ökar när du försätter din kropp i ketos och man brukar till och med säga att kroppen blir en fettförbränningsmaskin i sig.

Effekterna av en mild ketogen kost

Utifrån ovannämnda information om vad en ketogen kost innebär, är det uppenbart att ketogen kost är en fördelaktig metod att använda sig av när man vill öka sin fettförbränning och speciellt bli av med bukfett genom kost. Bukfett brukar ofta ses som mer envist fett som inte gärna vill förbrännas i första taget, varav en ketogen kost där kroppen själv fungerar som en fettförbränningsmaskin är optimalt för att bli av med även det mest envisa fettet. Även när man fastar försätts kroppen efter ett tag i ketos, men eftersom man inte kan fasta för all framtid är en ketogen kost att föredra för att få samma fördelar som vid fasta.
En annan aspekt vid ketogen kost är att insulinproduktionen minskar eftersom mängden glukos i blodet blir så låg att insulin inte längre behövs i lika stor utsträckning. Insulin brukar benämnas som det fettinlagrande hormonet och därmed blir det tydligt varför en lägre produktion av insulin är fördelaktigt ur en fettförbränningssynpunkt och vidare hur en ketogen kost kan vara ett effektivt sätt att bli av med bukfett genom kost.

Räcker en ketogen kost hela vägen?

En ketogen kost är tämligen effektiv ur fettförbränningssynpunkt men det finns begränsningar även för denna metod. Det krävs en kroppsfetthalt under 10% att bli av med bukfettet. En annan sådan begränsning är den hormonella påverkan som till exempel kommer i takt med klimakteriet för kvinnor. I och med att det är svårt att bekämpa sin egen kropps naturliga produktion av hormoner och den påverkan detta ger på fettinlagring och viktuppgång, kan man ibland behöva ta till andra metoder än att endast försöka bli av med bukfett genom kost. En sådan effektiv metod är att genomgå behandling med Omnihealths Verjulaser. Verjulasern tömmer effektivt fettceller på dess innehåll och minskar därmed de befintliga fettcellernas storlek, vilket resulterar i en minskning av fett och viktminskning. En behandling med Omnihealths Verjulaser utgör därmed ett bra komplement till att bli av med bukfett genom kost.

Referenser
Dietdoctor.com