Många nybörjare i träning undrar om situps gör att man blir av med muffinsmagen, vilket tyvärr inte stämmer. Vad gör då situps för träningen och vad tränar man? Och hur kan man bli av med muffinsmagen?

Oroa dig inte, det är inte helt omöjligt att bli av med muffinsmagen. Men att bara träna situps räcker tyvärr inte. Det räcker inte heller att skaffa en PT som ger dig andra övningar. Att ha en vältränad och frisk kropp utan muffinsmagen handlar inte bara om de övningar som du utför, utan även om hormonerna i kroppen. Du kan träna hårt flera gånger i veckan, äta korrekt för att främja fettförbränning men utan yttre hjälp kan du inte punktförbränna bort muffinsmagen.

Andra faktorer som t.ex. ålder, stress, sömnproblem och graviditet påverkar också vår kropp. Dessutom är alla människor olika och fungerar på olika sätt. Därför kan vissa saker fungera bra för din vän, men inte dig. När du tränar kan du inte riktigt bestämma var på din kropp som du kommer går ner i vikt. Dessutom är viktnedgång mycket mer effektivt om du anammar alla aspekter i god hälsa bland annat sömn, kost och lågintensiv träning. Lågintensiv träning är det som gäller när du vill förbränna fett i kroppen.

Vad gör situps?
När du tränar situps tränar du ditt sexpack i magen. Det är området vid din mage precis över dina höfter, men under din bröstkorg. Förutom situps finns det flera olika träningsövningar som man kan utföra för att förbättra musklerna i din core, men olika varianter på situps har visat sig vara extra effektivt för att aktivera muskeln som vertikalt ligger mot din bål.

En starkare core betyder bättre hållning och din kropp rör sig enklare under dagen. Det kan t.ex. även bli enklare att lyfta tyngre object. Det går utmärkt att bygga muskler med situps och situps kan göra din mage slankare, men musklerna kommer ligga bakom magfettet. Vill du då snabbt och enkelt bli av med denna oönskade fettdepå är Omnihealths laser det primära alternativet.

Träning kan inte punktförbränna.

När du träna så frisätter du fett från ”hela” kroppen och inte från området kring muffinsmagen. Muffinsmagen kan alltså i bästa fall minska lite granna.

Det mest effektivaste sättet att få bort muffinsmagen är genom att använda sig av Omnihealthmetoden.