Alla har vi nog hört talas om så kallade ”love handles”, men vad är det egentligen man menar med detta uttryck? Love handles är helt enkelt extra hud i form av fett som buktar ut specifikt i området runt höfterna och kring magregionen. Det är en indikation på ökad fettinlagring i dessa regioner och ofta blir detta mer framträdande då man bär tajta kläder.

Hur uppkommer love handles?

Generell fettinlagring sker när du inte bränner lika många kalorier som du konsumerar, men faktorer som bidrar till att fettinlagringen sker i just områdena runt höfterna och kring magregionen och ger upphov till love handles kan till exempel vara dessa:

  • Hormoner och speciellt en förhöjd mängd kortisol
  • Ålder: fettinlagring i magregionen sker i större utsträckning när man
  • blir äldre
  • Brist på fysisk aktivitet
  • Dieter rika på fett och socker samt livsmedel med högt kaloriinnehåll
  • Sömnbrist. Sover du för lite så visar forskningen att du ökar i vikt jämfört med de som sover optimalt.

Hur du kan bli av med love handles

Det kan vara lätt att tro att övningar som specifikt tränar områdena runt höfterna och magregionen är effektiva för att bli av med love handles, men faktum är att det inte går att punktförbränna fett. För att bli av med dina love handles måste du istället sätta hela din kropp i ett fettförbrännings-tillstånd, vilket du åstadkommer genom att ligga på ett kaloriunderskott. Ditt kaloriintag under dagen i form av föda måste alltså vara lägre än din totala kaloriförbränning under dagen. En hälsosam diet som tillåter dig att konsumera färre kalorier än du förbränner, är alltså nyckeln till att starta fettförbränningen i kroppen.

Med detta sagt är träning självklart också en bra metod för att förbränna fett eftersom träning innebär en högre energiomsättning i kroppen. Därmed ökar din kaloriförbränning under dagen, vilket gör det lättare att ligga på ett kaloriunderskott och därmed förbränna fett. Nästa steg är att hitta en träningsmetod som gör bäst resultat för när kvinnor blir äldre och kommer in i klimakteriet eller pre-klimakteriet, påverkas hormonerna och då måste även träningsmetoden ändras för att vi ska kunna förbränna fettet.

Det allra bästa är dock att använda Omnihealthmetoden för att bli av med dina love handles. Eftersom love handles beror på just ökad fettlagring är en effektiv metod för att bli av med sina love handles att genomgå en behandling med Omnihealths Verjulaser. Verjulasern tömmer effektivt fettceller på dess innehåll och eftersom metoden är icke-invasiv är återhämtningstiden minimal och likaså biverkningarna. I Omnihealthmetoden hjälper vi dig med konkreta tips om hur du ska äta och hur du ska träna för att uppnå en hälsosam livsstil. Om inte annat kan resultatet av en behandling med Verjulasern ge dig den motivation som krävs för att börja ett mer hälsosamt liv med bättre kostvanor och regelbunden träning, vilket håller så kallade love handles borta!