Att ta av sig tröjan när solen lyser ute när man promenerar, eller att sola på stranden utan att skämmas, det är något som alla förtjänar att få uppleva. “Man boobs” är givetvis ett slang – men det är också precis vad det låter som.

Det handlar helt enkelt om extra fettlager som lägger sig på bröstet, vilket därmed gör att mannens bröst börjar likna kvinnobröst. Idag är det många män som gärna vill bli av med sina man boobs. I den här artikeln tänkte vi ta upp varför det uppstår och vad du kan göra för att bli av med dem.

Varför uppstår det just extra fett på just brösten?

Gynekomasti, som är det medicinska begreppet – sker ofta på grund av hormonell obalans och att mannens förhållande av östrogen och testosteron sviktar alldeles för mycket till den feminina sidan. Det är ett problem som uppstår runt hälften av alla män idag. Bröstkörtlarna börjar utvecklas mer, vilket i normala fall endast brukar ske hos kvinnor.

Det är vanligt att man ser gynekomasti bland nyfödda barn, men det brukar gå över snabbt. Det kan även ske under puberteten, vid äldre och vid överviktiga personer. Det är inte alls farligt, men det kan finnas en annan sjukdom som ligger bakom problemet.

Oftast är den vanligaste orsaken antingen ökad östrogenproduktion, eller minskad testosteronproduktion. Det kan också ske på grund av en förändring inom hormonbalansen. Vissa mediciner och dopning kan även skapa gynekomasti. Det kan dessutom handla om pseudo gynecomastia, som är det medicinska uttrycket när extra lager fett vid bröstområdet skapas, på grund av övervikt.

Hur kan jag bli av med man boobs?

Innan du bestämmer dig för att bli av med dina man boobs, är det viktigt att du först har koll så att det inte är någon underliggande sjukdom som spökar. Det kan finnas vissa problem som behöver kirurgi för att behandlas. Det finns även vissa läkemedel som används för allvarlig fetma, tillsammans med operation, om det inte hjälper. Men detta sker bara om det är någon sjukdom bakom liggandes.

Handlar det enkelt om extra fettlager, går det också att använda sig av OmniHealthmetoden. Denna metod tömmer alla fettceller på det behandlade området, vilket hjälper mot man boobs. Du kan inte hitta detta koncept någonstans i världen förutom hos OmniHealth. Här används en Verjú laser, tillsammans med rådgivning och kostrådgivning som handlar om din ämnesomsättning och den cirkadiska rytmen.

Lasern ger dig en extremt fettminskning, där sedan rådgivning, kostrådgivning och långsiktiga metoder till din cirkadiska rytm och din kost kan hjälpa dig i framtiden. Du kan läsa om metoden genom att klicka här och även boka en tid om du skulle vara intresserad.

Lasern hjälper alltså rejält till i början och tillsammans med en bra kost och ett bra träningsschema, kommer du fortsätta behålla rätt mängder fett i brösten. Rätt kost kommer även göra så att du får i dig tillräckligt med testosteron, så att hormonerna balanserar sig.

Har din man boobs uppstått på grund av övervikt, eller pseudo gynecomastia, är det möjligt med OmniHealthmetoden och kontinuerlig bra kost och träning att få bort dem och aldrig se dem igen! Det finns många metoder att använda sig av, men letar du efter det snabbaste och mest effektiva sättet är absolut OmniHealthmetoden på topplistan.

Att fortsätta hålla igång kosten och träningen är också viktigt. Man kan lätt svikta bort från att fortsätta låta kroppen vara aktiv. Vill man må bra kan träning verkligen hjälpa en, men ibland är det skönt att få lite extra hjälp på vägen och det är precis vad OmniHealthmetoden hjälper en med.