Vem har inte läst träningsråd för lokal fettminskning kring specifika kroppsdelar, eller provat övningar för att bli av med fettdepåer på exempelvis mage och lår? Visst vore det fantastiskt om den så kallade punktförbränningen fungerade, och vi själva kunde välja exakt var vi ville bli av med vikt? Tyvärr är detta en myt och en fysiologisk omöjlighet, men som tur är går forskningen och teknologin framåt. Med hjälp av Verjú-laserbehandlingar kan du själv bestämma vilka fettceller du vill krympa och vart du vill minska dina fettdepåer. Så låt oss en gång för alla slå hål på myten om punktförbränning genom träning, men samtidigt lyfta fram den revolutionerande teknik som faktiskt kan åstadkomma den ”sanna punktförbränningen”.

Skräddarsydd förbränning med Verjú-laserbehandling

Konceptet bakom punktförbränning, det vill säga att själv välja vart på kroppen man vill bränna fett med hjälp av vissa övningar, har en gång för alla blivit spräckt. Undersökningar visar att underhudsfettet kring specifikt tränade muskler inte minskar mer än på andra ställen på kroppen. Att träna en särskilt utvald muskel eller för att få bort fett just där har nödvändigtvis ingen inverkan på området du tränar. Visst, du blir starkare i musklerna som tränas upp, men tyvärr kan vi inte säga till kroppen vilka fettdepåer den ska använda som bränsle under vårt träningspass. Även om vi specifikt tränar vissa muskler resulterar detta ändå i att vi generellt går ner i vikt. Vårt fett kommer med andra ord godtyckligt att försvinna från kroppen, utan att vi kan bestämma exakt vart. Detta kan låta nedslående om man länge har kämpat med överflödigt fett som envist sitter kvar på exempelvis mage eller lår, men som tur är finns det andra effektiva metoder.

Punktförbränning 2.0

I stället kan en form av faktisk punktförbränning uppnås med hjälp av Verjú-laserns revolutionerande och skonsamma teknik. Genom att specifikt rikta in lasern på ditt problemområde kan du bli kvitt envist fett och se till att du en gång för alla uppnår resultat exakt där du vill. Denna snabba, skonsamma och säkra fettreducerande metod gör att laserljuset stimulerar och tömmer fettcellerna på deras innehåll. Detta har ingen som helst skadlig inverkan på kroppen och krymper fettdepåerna på det behandlade området. Lasern kan exempelvis placeras över magen, eller för att minska fettdepåer och celluliter kring bland annat höfter, midja, lår och armar. Så glöm konceptet med den traditionella punkförbränningen med timmar på spinningcykeln eller dieter där du späker dig själv och se istället din träning som ett redskap för att generellt hålla dig och din kropp i trim.

 

 

Källor:

https://www.omnihealth.se/tjanster/

https://www.viktvaktarna.se/se/motion/myter-om-traning

https://iform.se/traning/motivation-till-traning/myten-om-punktforbranning-ar-punkterad