Celluliter är ett problem som drabbar många oberoende av vikt och kroppsform. Celluliter är underhudsfett som har klumpat ihop sig under huden och leder därmed till att huden får ett ojämnt utseende. Celluliter är väldigt vanligt hos kvinnor och drabbar ca. 90% av alla kvinnor som är förbi ungdomsåren. Det är mer ovanligt att män drabbas av celluliter men män med hormonrubbningar såsom hypogonadism och testosteronbrist kan också drabbas av celluliter.

Celluliter uppkommer särskilt på kroppsdelar där kvinnor på grund av sina kvinnliga könshormoner lägger på sig fett. Det är därmed vanligt att kvinnor får celluliter på låren, stussen och nedre magen.

Men ljuset i tunneln är att det går att behandla celluliter med lovande resultat! Idag finns det flertalet olika behandlingsmetoder för behandling av celluliter, vissa mer lovande än andra. I denna artikel kommer vi belysa några av dessa behandlingsmetoder.

Behandling med Verjúlasern
En av de mer innovativa behandlingsmetoderna för celluliter är laserbehandling med Verjúlasern. Lasern tränger in i huden och påverkar cellerna på olika sätt, vilket leder till märkbara kliniska effekter. En studie utförd av Erchonia har visat att effekten av behandling med Verjúlasern är väldigt effektivt mot celluliter och leder till en förbättring av utseendet av celluliter. Verjúlasern erbjuder ett revolutionerande sätt att behandla celluliter på jämfört med tidigare behandlingsmetoder som går ut på att massera det drabbade området för att uppnå en förbättring.

Den exakta verkningsmekanismen hos Verjúlasern för behandling av celluliter är ännu okänd men tidigare studier har bevisat att 532 nm lasern inducerar en biologisk kaskad på cellnivå som resulterar i tydliga kliniska effekter. Däribland ökar lasern bildandet av kollagen och en hypotes är därför att laserbehandlingen leder till en fastare hud till följd av stimuleringen av nytt kollagen. Därmed kan behandlingen med Verjúlasern vara en effektiv metod för att minska celluliterna genom att behandlingen gör huden mer fast.

Behandling hos Omnihealth
Hos Omnihealth kan du boka behandling med Verjúlasern utifrån dina behov. Du kan till exempel testa dig fram med en behandling eller direkt köpa ett paket med fler behandlingar. Med en behandling hos oss får du mer än endast behandling av celluliter, du får egentid och det känns ofta som att gå på spa när man genomgår en behandling hos oss.

Vi erbjuder även vår helt egen behandling i form av Omnihealthmetoden. Detta konceptet är unikt för oss och består av behandling med Verjúlasern, kostrådgivning och rådgivning kring den cirkadiska rytmens påverkan på din ämnesomsättning. Alla dessa delmoment är evidensbaserade där behandling med Verjúlasern ger en stor direkt påverkan på cellnivå medan rådgivning kring kost och den cirkadiska rytmen är mer långsiktiga hjälpmedel för att nå dit du vill i livet.

Rör på dig mer – och regelbundet!
Som för många andra problem har det bevisats att regelbunden träning även hjälper till att minska närvaron av celluliter och istället få huden att se len och fast ut. Anledningen till detta är att fysisk aktivitet hjälper till att motverka att fett och vätskor byggs upp i kroppen, vilket minskar sannolikheten att de gropar som är celluliter bildas. Man kan dock behöva ha lite tålamod innan man ser resultat av träningen varav kontinuiteten är av stor vikt. Eftersom celluliter först och främst uppkommer på underkroppen är träningsövningar som tonar underkroppen perfekta för att minska celluliter. Exempel på sådana övningar är knäböj och utfallssteg.

Även kardiovaskulära träningsövningar hjälper till att minska celluliter eftersom de förbättrar blod- och lymfcirkulationen, vilket hjälper till att avlägsna toxiner från kroppen. Exempel på en sådan effektiv övning är hopprep.

 

 

Referenser

https://kurera.se/celluliter-har-ar-10-naturliga-knep-som-hjalper/

6 övningar för att effektivt slippa celluliter